Funkcionális Nanorészecskék Kutatólaboratóium

MÜKKI logo

dr. Tóth Judit

tudományos munkatárs

Helyiség: I épület, 637. szoba

telefon: +36 88 624-032

email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

dr. Tóth Judit a diplomáját 1982-ben szerezte, mint okleveles vegyész. 1982. és 1991. között a veszprémi Nehézvegyipari Kutató Intézetben, majd 1992 és 2000 között az MTA Műszaki Kémiai Kutató Intézetében dolgozott, ahol az originális növényvédőszer kutatási programban, szerves kémiai preparatív munkában és technológiai fejlesztésben vett részt. 1995-ben a Veszprémi Egyetemen műszaki doktori fokozatot szerezett. 2001-2003 között az Intézetben újjászervezett Kristályosítási Csoport vezetője lett. Kutatási területe a precipitációs, granulálási, kapszulázási és szárítási folyamatok vizsgálata. A Pannon Egyetem és az MTA TTK Anyag- és Környezetkémiai Intézete között létrejött megállapodás alapján áthelyezéssel 2005. óta az akadémiai Intézet állományába került (melynek jogutódja az MTA Természettudományi Kutatóközpont) és a Pannon Egyetem területén létesített Funkcionális Nanorészecskék Kutatócsoportban dolgozik.

Kutatási tevékenysége kiterjed a szabályozott hatóanyag leadású gyógyszerkészítmények előállítására, a fázisváltó hőtároló anyagok mikrokapszulázására, és azok kiterjedt vizsgálatára.

Please publish modules in offcanvas position.